Inför mitt första möte med PT-Micke blev jag ombedd att skriva ner allt jag äter och dricker så att han kan se hur min vardag ser ut och kan komma med förslag på förbättringar.
Jag har tidigare lagt upp hur jag åt de första nio dagarna men jag fyller nu på med fler dagar så att både ni och Micke får se under en längre tid hur det brukar se ut. Precis som tidigare har jag oftast väldigt mycket att göra och det leder till att jag har extremt lite tid över till att laga mat. Därför blir det ofta snabba nödlösningar men min totalt glutenfria kost håller jag alltid i alla fall.
Inom parantes har jag antecknat om jag ätit av någon annan anledning än att jag var hungrig.
Såhär har det sett ut:
Måndag (ledig)
Frukost kl.10 Omelett på två ägg och halvt paket bacon, lök, paprika, tomater med te
Lunch: 15.30 Två kotletter med broccoli, sockerärtor och två matskedar pepparsås
Mellanmål: 17.00 En persika (sugen på sött efter maten men väntade tills 17.00)
Kvällsmål: 21.00 Te och fyra bitar 90% choklad (sugen på nåt till te:et)
Tisdag (Sömn: 22- 02.30 Jobb 04-12)
Frukost: 05.00 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost nr.2: 07.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 11.30 Två kotletter med broccoli, sockerärtor och två matskedar pepparsås
Middag: 17.00 Kyckling med grönsaker i ugn – broccoli, sockerärtor, bambuskott, vattenkastanjer, paprika, rödlök, champinjoner, chili, vitlök och cashewnötter. Ett glas ramlösa med smak.
Kvällsmål: 19.00 Te och två bitar 90% choklad (sugen på nåt gott direkt efter middag och på kvällen)
Onsdag (Sömn: 20- 02.30 Jobb 04-12 och sen 16-18.30, däremellan på resande fot)
Frukost: 04.30 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost nr.2: 08.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 10.30 Kyckling med grönsaker i ugn
Mellanmål: 10-15 st cashewnötter
Middag: 15.30 Sallad med kyckling, mozarellaost och vitlöksdressing (ica-sallad på språng)
Kvällsmål: 22.30 Kvarg med hallon, te
Torsdag (Sömn: 23- 02.30 Jobb 04-12)
Frukost: 03.30 ett halvt paket bacon, en halv lök, 2 stekta ägg
Frukost nr.2: 08.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 10.30 Kyckling med grönsaker i ugn
Mellanmål: 14.00 en näve cashewnötter och en liten daim (jättehungrig och daim fanns i lokalen där jag var – enkelt att ta till hands när energin tröt)
Kvällsmål:18.30 Sweet chili-kyckling och grönsaker med ris (tokhungrig och jättetrött efter en väldigt lång dag med lite sömn inför morgonpasset så köpte jag färdig mat på vägen hem)
Fredag (Sömn: 20.30- 02.30 Jobb 04-12)
Frukost: 04.15 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost: 08.00 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 11.00 Resten av sweet chili-kycklingen från gårdagen
Middag: 17.00 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, rödlök, fetaost från get, cashewnötter
Kvällsmål: 00.30 1 banan, 1 persika, 2 bitar 70% choklad, 1 flaska vitamin well (efter 3 timmar dans)
Lördag (Sömn: 02- 08.30 Ledig men på loppis från 9.30 och hemma vid 19)
Frukost: 09.00 2 ägg med halvt paket bacon och lök
Mellanmål: 11.330 1 banan
Lunch: 13.30 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, , rödlök, fetaost från get, cashewnötter
Mellanmål: 19.00 Kvarg med blåbär och hallon
Middag: 21.00 Bönpasta med färska kantareller, fläskfilé, lök och risgrädde
Efterrätt: 22.00 Blåbärspaj med soya-vaniljkräm (hade massor av färska blåbär och ville baka på dom)
Söndag (Sömn: 01.30 – 07 Jobb 9-20)
Frukost: Pannkaka på 1 banan och 2 ägg, med blåbär och rostade kokosflingor
Lunch: Lunch: 13.30 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple
Middag: 21.00 Bönpasta med färska kantareller, fläskfilé, lök och risgrädde
Kvällsmål: Blåbärspaj med soya-vaniljkräm (rester från gårdagen, ren och skär “unna mig för att det var galet gott” )
Måndag (Sömn: 01-07 Jobb 9-22)
Frukost kl.8 Kvarg och jordgubbar
Mellanmål: 10.30 1 banan
Lunch: 13.30 Köttfärsbiffar med sallad och coleslaw
Middag: 19.00 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple. Efteråt te med två bitar 90% choklad
Tisdag (Sömn: 01-07 Jobb 9-22)
Frukost: 08.00 Bananpannkaka med kokosflingor och blåbär
Lunch: 12.30 Grillad kyckling med en sallad gjord på romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple och köpt coleslaw
Mellanmål: 15.30 Kvarg med färska jordgubbar
Middag: 19.00 3 bitar fläskytterfilé med en sallad gjord på romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple och köpt pepparsås
Kvällsmål: Te
Onsdag (Sömn 01- 09.30 Filminspelning 13-16 Jobb 16-18.30)
Frukost: Glömde anteckna
Mellanmål: 16.00 Cashewnötter
Lunch: 17.30 Sallad med kyckling (från Ica)
Middag: 22.30 Sallad med kyckling (från Ica) resten
Torsdag (Sömn: 01-09.30 Ledig)
Frukost: 10.30 3 ägg
Mellanmål: 12.30 Keso med banan
Fika: 13.30 En bit blåbärspaj med sällskap (jag bjöd på fika)
Middag: 18.00 Tonfiskfilé med sallad och köpt aioli
Kvällsmål: 01. 00 Kycklingfilé med fetaost och tomat-och rödlöksröra (efter 3,5 timme dans)
Fredag (Sömn: 02.00 – 07.00 Jobb 9-22)
Frukost: 8.00 3 ägg med lite majonnäs
Lunch: 13.00 Tonfiskfilé med sallad och aioli
Middag: 19.00 Sallad med kyckling (från Ica)
Kvällsmål: 01.00 Keso med päron och kanel
Lördag (Sömn: 01-09.30 Jobb 13.30 -22)
Frukost: 9.30 En halv omelett med ägg, bacon, paprika, tomater, ruccola, fetaost från får
Lunch: 15.00 1 kycklingfilé med sallad och köpt pepparsås
Middag: 20.00 1 kycklingfilé med sallad och köpt pepparsås
Kvällsmål: 23.30 Te och fyra bitar 70% choklad
Söndag (Sömn: 01.30-10.00 Jobb 11.30 -20)
Frukost: 10.30 En halv omelett med ägg, bacon, paprika, tomater, ruccola, fetaost från får
Lunch: 13.00 Sallad med kyckling och mozarella, loka päron till
Middag: 21.30 Halloumiburgare på salladsbädd med lök, champinjoner och “coleslaw” gjord på kimchi och creme fraiche
Kvällsmål: Te och 5-10 st delikatess-chokladbitar (för att fira semestern)
Jag ser ju ett tydligt mönster här som jag personligen skulle ha uteslutit om jag va dig. Regelbundenheten du har med sömn och mat! De flesta vanliga arbetare har ju nån form av regelbundenhet. Man går upp samma tider. Äter lunch frukost och middag samma tider och går och lägger sig samma tider, och sover minst 7 timmar varje natt. Dina tider är helt och hållet olika. Du sover ju på tok för lite! Äter olika tider. Vi mår ju bäst i att leva regelbundet så kanske är det något du verkligen ska försöka få in iställe för “vad” du äter. Vad jag kan se så äter du bättre än de flesta människorna. Men det jag oroar mig för det är dina mat och sov tider. Såg på torsdagen där att du sov mellan 23 och 2:30 och sen jobba en lång dag på det. Jag förstår inte varör din pt inte har reagerat på detta. Eller kanske har han gjort det? Hursomhelst hoppas det går bra för dig och att han kommer att hjälpa dig ? Men Jenny! Sov mer och jobba mindre!
Lycka till Jenny!
Hej!
Ja, du har ju helt rätt i det. det är ju tyvärr inte så mycket jag kan göra åt det dock när jag jobbar oregelbundna tider. Det skiftar från dag, till kväll , till morgon så sömnen och rutiner blir extremt lidande.
Jag har pratat med Micke om detta och vi ska se vad vi kan göra åt det så småningom. Nu har vi börjat med övningar jag ska göra varje dag och sen tar vi det andra lite senare. Men du har helt rätt i att det ställer till det för mig.
Dessutom stress över att inte veta att jag har jobb överhuvudtaget, det här är saker som jag försöker förändra just nu.
Tack för din omtanke!
Kram!